Keleti Arthur

Keleti Arthur

Az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás (KIBEV) elnöke és alapítója.

Több mint 20 éve dolgozik kiberbiztonsági szakemberként. Pályafutását a Magyar Külkereskedelmi Bank munkatársaként kezdte, különböző cégeknél volt kommunikációs és üzletfejlesztési igazgató. 1999 óta a T-Systems IT-biztonsági stratégája.

2004-ben ötletgazdaként életre hívta az Informatikai Biztonság Napja (ITBN CONF-EXPO) elnevezésű rendezvényt az IT-biztonsági szakma képviselői számára, melynek azóta is főszervezője.

Kibertitok jövőkutatóként számtalan nemzetközi és hazai rendezvényen vett részt előadóként. Kutatási területe a kiberbiztonság jövője, illetve a digitalizáció és a mesterséges intelligencia társadalmi hatásai, pszichológiai következményei.

"Ma még minden titkot magunk elemzünk, sokszor nem tudatosan, de megpróbáljuk felbecsülni egy titok kiszivárgásának kockázatait. A jövőben majd szoftverek és gépek fogják helyettünk eldönteni, hogy melyik adattal vagy információval milyen mélységben foglalkozzunk. Fel fogják dolgozni számunkra az információt, és ezek a szoftverek ismerni is fognak bennünket annyira, hogy csak azt fogják átadni nekünk, amiről tudják, hogy képesek vagyunk feldolgozni.”

 

 

Jakab Peter 2

 

Jakab Péter

KIBEV alelnök, alapító tag

Speciális matematika tagozatos gimnáziumban érettségizett, majd ezt követően járműgépész, később informatikai rendszerszervező diplomát szerzett. Hét éven át, 1996-ig az Állami Számvevőszék informatikai rendszerének vezető rendszergazdájaként és adatvédelmi felelőseként dolgozott.

Ezt követően húsz éven át, 2016-ig, az MKB Bankban dolgozott először információbiztonsági felügyelőként, majd a Bankbiztonság szakterület igazgatójaként, később ügyvezető igazgatójaként. Fő feladatai közé tartozott a Bank objektumvédelmi, információvédelmi, IT biztonsági, humánvédelmi, valamint üzletmenet-folytonossági és fraudmanagement feladatainak ellátása, irányítása, felügyelete. 2014-tõl feladatai az informatikai, compliance és back office szakterületek felügyeletével bővültek. 2016-tól az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. informatikai igazgatója.

Tizenkét éven át volt a Magyar Bankszövetség Bankbiztonsági Bizottságának elnöke. Több szakmai szervezet (ISACA, MBVE, KIBEV) tagja. 2013-ban elnyerte „Az év biztonságvédelmi szakembere” kitüntető címet, 2016-ban pedig “Az év útmutató szakembere” életműdíjat.

 

 

Krasznay Csaba

 

Dr. Krasznay Csaba

Kibev alelnök, alapító tag

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki szakán diplomázott, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (korábban Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem) szerzett PhD-fokozatot a Katonai Műszaki Doktori Iskola Védelmi Elektronika tudományszakán. Kutatási témája az elektronikus közigazgatási rendszerek biztonsága volt.

2003-tól a BME Informatikai Központ tudományos munkatársa, majd a Kancellár.hu Zrt., később a HP Magyarország informatikai biztonsági tanácsadójaként szerzett tapasztalatokat.

2012 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának adjunktusa, 2017-től kezdve pedig az egyetem Kiberbiztonsági Akadémiájának programigazgatója. Eközben 2014 óta a BalaBit-Europe Kft. product managere, majd security evangelist ugyanitt.

“A kiberbiztonság alapja a bizalom és az információ megosztása. A KIBEV azért jött létre, hogy ezt a két faktort megteremtse, ezzel hozzájáruljon Magyarország kiberterének önkéntes védelméhez. Ez egy olyan cél, amiben minden körülmények között érdemes részt vennem.”

 

hirsch gabor 250

 

Hirsch Gábor

KIBEV ellenőrző bizottság vezetője

Hálózatbiztonsági szakember, a Bánki Donát Műszaki Főiskola mérnök-informatikus tanári szakán diplomázott. Az elmúlt 17 évben vezető szerepet töltött be az információbiztonság és a hálózatbiztonság területén tevékenykedő olyan jelentős hazai és nemzetközi cégeknél, mint a Microsoft Hungary, biztributor, RRC, Cisco Hungary, DNS Hungary, 2F 2000 Számítástechnikai és Szolgáltató Kft.

Nevéhez fűződik többek között a Check Point disztribúció és IT-biztonsági üzletág elindítása a DNS, mai nevén Arrows ECS-nél, valamint a Cisco hálózatbiztonsági termékek magyarországi sikere, a Cisco Magyarország üzletfejlesztési vezetőjeként. Tagja volt a Check Point Advisory Council-nak és 2008 óta vezeti az IVSZ IT-biztonsági munkacsoportját. 2012 óta a Fortinet Magyarország kereskedelmi vezetője.

Három gyermek édesapja. Szabadidejében sportol, túrázik, gyermekkora óta a zene kiemelkedő szerepet tölt be az életében.

Szakemberként és állampolgárként is felelősséget érzek a kiberfenyegetések elleni hatékony fellépésre, és minden olyan szakmai tömörülést örömmel támogatok, mely ezt a célt tűzi ki magának. A KIBEV mindezek mellet remek plattformot kínál a témát érintő szakmai eszmecserére és nem utolsó sorban a személyes, baráti kapcsolatok ápolására.”

 

ronaszeki peter

 

Rónaszéki Péter

KIBEV ellenőrző bizottsági tag és alapító

19 éve foglalkozik információbiztonsággal és üzletmenet-folytonossággal. Eddig a bankrendszer, valamint a repülésinformatika információvédelmi szakértőjeként dolgozott.

1998-tól a Citibank információbiztonsági menedzsere, 2000-től a Budapest Bank információbiztonsági vezetője, 2006-től az ING Bank, 2008-tól pedig a Lufthansa Systems fizikai és információbiztonsági igazgatója volt. 2012-től a FORTIX Consulting Kft. és a Mysec Communications Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

CISA, CISM, illetve ISO27001 vezető auditori minősítésekkel rendelkezik, az ISACA Magyarországi Egyesületének elnökségi tagja, valamint alapító tagja az Önkéntes Kibervédelmi Összefogásnak.

Szabadidejében fotózik és szakmabeliekből alkotott együttesben zenél.

“A KIBEV számomra egyszerre jelenti a haza szolgálatát, a szakmai munkaközösséget és magyarország kiberbiztonságának fejlesztését.”

 

Molnar Laszlo

 

Molnár László

Kibev ellenőrző bizottsági tag

IT és biztonság szakterületen húsz éve dolgozó szakember (CISA, C|EH).

Tíz éven át a bankszektorban foglalkozott jogosultságkezeléssel, ellenőrzéssel, megfeleléssel, szabályozással, bankkártya üzemeltetéssel és bankbiztonsággal.

Ezt követően négy évig szolgáltató központban volt felelős leányvállalat biztonságáért (ISO27001), majd épített globális mérnök csapatot különféle IT-biztonsági funkciókra.

Jelenleg az egészségügyben dolgozik, négy ország információ- és kockázatkezelési megbízottja. Érdeklődési köre a minőség, az oktatás és a tudatosság.